Mindenütt jó, de legjobb otthon

2009.05.17. 22:57 | SYNG | Szólj hozzá!

Címkék: film magyar anime

Nemrég sikerült megnéznem az egyik legjobb magyar animációs filmet: 

   A film már jóideje a winyón pihent mire rászántam magam, hogy végignézem - csak azért raktam be, hogy utána törölhessem mint általában a mostani filmeket...  De meglepetésemre egy szépen kidolgozott, könnyed és ötletes alkotást láthattam, amit ráadásul honfitársainknak köszönhetünk. A történet főszereplői egy emberszerű figura, Egon és egy macskaszerű lény, Dönci, akikhez eljut az emberiség üzenete (Voyager) és úgy döntenek, hogy meglátogatnak minket, csakhogy mire ideérnek..... mindegy, nem fontos, felejtsd el vagy nézd meg!
   A látvány szerintem igen jóra sikerült, pazar 3d-s világot hoztak létre a készítők,  szerencsére az efektek illenek a történetbe és nem válnak öncélúvá. A 80 perces mozi alatt a szereplők nem beszélnek, inkább csak dünnyögnek (Kenny McCormick style ), igy nyelvismeret nélkül is élvezhető a story. A hanghatásoknak és zenéknek viszont annál fontosabb szerep jutott, a vége felé pedig a
Ten Years After szám egyszerűen zseniális! Persze tudom hogy sokan nem szeretik az ilyen "gyerekes meséket", de szerintem ezt érdemes megnézni. Hogy az alkotók szavaival éljek az Egon és Dönci olyan film amiben nincsen hazugság. A mostani, mainstream animációs filmeknél tehát mérföldekkel jobb, hiszen ez nem azért készült, hogy minnél több műanyag játékot adjanak el általa a kicsiknek (hello Dreamworks, Pixar!), sokkal inkább: kikapcsolódást nyújt és mondanivalót közvetít.
   És mindennek a tetejébe szabadon hozzáférhető bárki számára az alábbi
oldalon számos formátumban (persze HD-ban érdemes leszedni).                            

A bejegyzés trackback címe:

https://syngmaster.blog.hu/api/trackback/id/tr11127699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása