SyngMaster recommends

something for your Mind, your Body and your Soul...

Linkblog

Hungarian Hip-hop helyzet

2008.11.30. 13:28 | SYNG | Szólj hozzá!

Címkék: magyar hiphop

Az idei évre nem igazán volt jellemző, hogy elárasztottak volna minket a jó kis magyarhiphop albumok :( A gyenge felhozatal között akad azonban pár említésre méltó darab:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deego / Diggieman : Lángtenger

című lemezét emelném ki, ami a szombathelyi rappere jellemző ütős szövegeket és viszonylag egyszerűbb alapokat vonultat fel. Deego raggáján kívül érdekes "fícsöringek" is szerepelnek az albumon (Siskafinuccsi, Tibbah, Pixa... ).  
jó trackek: - Szív (vörös szem); -Lángtenger; -Portoríkó; -Megcsinálom****, -Fény (RnB)
/soha nem értettem ezeket a név-változtatásokat, Deego --> Diggieman ?!?
na mindegy nekem örökre Deego marad, mert annakidején így lopta be magát a szívembe!/ 

 A Bloose Brovaz háza tájáról érkezett egy másik remek alkotás is:

Tibbahnation 5 / Érzések.

Mivel Tibbah sem ma kezdte osztani az észt, nem is nyúlt mellé ezzel a lemezzel sem. Felcsendul a szokásos Connctions hangzás, 10+ közreműködővel Tibbah háta mögött (persze Deego is ott van :).
Legjobbak: -Glob-Ál*****; -Majmok bolygólya; -Biztos.
Zeneileg elég változatosra sikerült a hanganyag,  úgyesen variált alapok + az elcsépelt hiphop klissék is tűrhető szinten maradnak. Egyedül a
Scratchelést hiányolom nagyon, nem is értem miért nem raknak többet a mai zenékbe (Vulgáris c számban pl tettenérhető a dolog). 
A rímek többnyire a jólbevált megmondó stílust viszik tovább, mivel nem veszik túl komolyan magukat, szerencsére nem jutnak el a súlykolásig.


Ezeken kívűl nemigen hallottam mostanában jó hiphopot itthonról,  Wacuumairs részéről sem hallani újdonságokról  (tavaly ottvolt például a Tezsvíír - Víír Nem Válik Vízzé *****), Kriminal Beats is "kussol" :(. Némi bizakodásra adhat okot, hogy az egyik nagy favirot, Interfunk új
lemezen dolgozik ( az összetűzéseik miatt, kissé fura InertFunkot és a Bloose Brovazt egy lapon említeni, én mégis ezt teszem, hiszen csak a jó zene számít!). Reméljük újra hallhatunk valami jóféle muzsikát a leggyorsabb nyelvű magyar rappertől, Hajrá Adorján!!! 

A bejegyzés trackback címe:

https://syngmaster.blog.hu/api/trackback/id/tr40796076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása