Apropo...

2009.08.18. 16:06 | SYNG | Szólj hozzá!

tudtátok, hogy a House eredetileg Chichago-ból indult, illetve hogy a Techno gyökerei Detroit-ból erednek?!  Az utóbbi témáról mindent megtudhattok a 

  High Tech Soul  

c. dokumentumfilmből, ami a detroiti elektronikus zene gyökereit mutatja be. A film az eredeti! techno kialakulását dolgozza fel, sok meghatározó zenei egyéniség segítségével. Megszólal többek között Derrick May, Juan Atkins, Richie Hawtin, Eddie Fowlkes, Carl Cox és még néhány "úttörő" akiknek ezt a stílust köszönhetjük. A film a 80-as évek végére és 90-esek elejére jellemző, Ditroithoz kötődő underground zenei szcénának állít emléket. Megtudhatjuk, hogy milyen egy több mint 2 milliósra tervezett város, melyben milliónál kevesebb ember él vagy miért pont az autógyártás fellegvárában kezdődött a dallamok automatizálása. Az egy órás dokumentumfilm hitelesen  örökíti meg, hogy milyen az amikor egy friss zenei irányzat még nem üzletiesedett el annyira, hogy a pénz irányítsa a kreativitás helyett. Ha valakinek még nem dereng ez a stílus, akkor hallgasson bele: 
Inner City-Big Fun; Model 500-No UFO's; Rhythim Is Rhythim-Strings of Life

A High Tech Soul itt nézhető, de természetesen aki komolyan gondolja az szedje le normális formátumban innen!    

A bejegyzés trackback címe:

https://syngmaster.blog.hu/api/trackback/id/tr11281634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása